Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Ετεροπατρική υπεργονιμοποίηση


Αγκυρα
Ένας άνδρας στην Κωνσταντινούπολη απειλεί να σκοτώσει τη σύζυγό του αφού ανακάλυψε με τεστ πατρότητας πως μόνο ένα από τα δίδυμα παιδιά τους είναι πραγματικά δικό του.
Τα δύο τρίχρονα αγόρια υποβλήθηκαν σε τεστ DNA με απαίτηση του συζύγου, γνωστού μόνο με τα αρχικά AK, επειδή υποψιαζόταν ότι η γυναίκα του τον απατούσε.
Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν με αξιοπιστία 99,99% ότι ο ΑΚ ήταν πατέρας μόνο του ενός διδύμου, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το απίστευτο αποτέλεσμα επιβεβαιώθηκε με δεύτερο τεστ, αυτή τη φορά για λογαριασμό του δικαστηρίου στο οποίο εξετάζεται η αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε ο άνδρας.
Η μητέρα των παιδιών, γνωστή με τα αρχικά ΣΚ, διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με έναν άνδρα τον οποίο είχε γνωρίσει πριν ακόμα η οικογένειά της την υποχρεώσει να παντρευτεί τον ΑΚ.
Η ταυτόχρονη σύλληψη διδύμων από διαφορετικούς πατέρες ονομάζεται ετεροπατρική υπεργονιμοποίηση. Είναι εξαιρετικά σπάνια στον άνθρωπο αλλά συχνή σε άλλα θηλαστικά όπως ο σκύλος και η γάτα.
Εμφανίζεται σε περιπτώσεις που μια γυναίκα απελευθερώνει δύο ωάρια στην ίδια ωορρηξία. «Αν η γυναίκα αυτή έχει σεξουαλικές επαφές με δύο διαφορετικούς άνδρες σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγηθεί σε δίδυμη κύηση από διαφορετικούς πατέρες» εξήγησε ο γυναικολόγος Ρ.Αϊτάκ του Πανεπιστημίου της Αγκυρας.
Λόγω της μοιχείας η ΣΚ δέχεται τώρα απειλές κατά της ζωής της όχι μόνο από την οικογένεια του συζύγου της αλλά και από τη δική της. Προστατεύεται πάντως με δικαστική εντολή που απαγορεύει στους συγγενείς της να την πλησιάζουν σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων.
Το τραγικό είναι ότι το νόθο παιδί αποκληρώθηκε από τον ΑΚ και κατέληξε σε κρατικό ίδρυμα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: