Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Η εισβολή του ιού της "νέας" γρίππης και ο πολλαπλασιασμός του στο εσωτερικό των κυττάρων.


Την επίθεση του ιού της νέας γρίπης στον ανθρώπινο οργανισμό αποτύπωσε με τη μέθοδο του animation (γραφικά σε υπολογιστή) αμερικανική ερευνητική εταιρεία.
Στο εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζεται σε αργή κίνηση η εισβολή του ιού στο ανθρώπινο σώμα και ο πολλαπλασιασμός του στο εσωτερικό των κυττάρων.

Ο ιός έχει τη δυνατότητα να ξεγελάσει τα κύτταρα και να τα μετατρέψει σε εργοστάσια παραγωγής εκατομμυρίων ιών, εξαπλώνοντας τη γρίπη στον οργανισμό.
Οι δημιουργοί του βίντεο πρόσθεσαν χρώματα στις πρωτεϊνες και τα κύτταρα για να είναι ευκολότερα διακριτά.
Στην πραγματικότητα, λένε οι ειδικοί, αυτό που δείχνει το βίντεο συμβαίνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου.
Εκτός από την εισβολή και τον πολλαπλασιασμό του ιού, στο animation θα δείτε και την απάντηση του ανθρώπινου οργανισμού. Το ανοσοποιητικό σύστημα, τη στιγμή που θα αντιληφθεί την εχθρική εισβολή, ξεκινά τη δική του αντεπίθεση, που έχει στόχο την εξάλειψη του εισβολέα.

Δείτε πώς εισβάλει ο ιός της νέας γρίπης στον οργανισμό μας



1 σχόλιο:

Thodoris είπε...

Συγνώμη που υποβάλλω αυτό την παραπομπή εδώ, αλλά δεν μπόρεσα να βρω πουθενά στο site σας κάποιο e-mail για να σας τη στείλω.
Επισκεφτείτε, λοιπόν, το http://www.eduradar.gr, το πρώτο ελληνικό voting site, με θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση. Ελπίζουμε στη συμμετοχή σας για να αναδείξουμε όλα εκείνα που αξίζουν στην πολύπαθη ελληνική εκπαίδευση.

Ευχαριστώ για το... χώρο,
Φιλικά
Θοδωρής
(http://www.drteddy.gr)